Újonc került a gépezetbe, itt a svédverő csapat!

Egervári Sándor ahogy ígérte, ma a déli órákban kihirdette a Svédország-Magyarország EB-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott Rasunda gyepre lépő kezdő tizenegyét.

Ami első blikkre szembetűnő, hogy a sokat bírált bal illetve jobboldali hátvéd pozícióba frissített a kapitány, a jobb oldalra újoncot avat, a fehérvári Lázár Pált dobja mélyvízbe (a Focilégió véleménye szerint nagyon helyesen), míg a bal oldalon a jó munkabírású, megalkuvást nem tűrő játékáról ismert Loki kedvenc Laczkó Zsolt került. Gyertek csak svéd szélsők, esélyetek sem lesz. A két középső védő, Juhász és Lipták az igen, elvitathatatlan a helyük. Szegény Zlatan!

A középpálya labdaszerző, majd azt pontosan szétszóró részlegén a Laligás Vadócz, és a Vidi egyik nagy értéke Elek fogja Toivonenéket megszűrni, az életkedvük is elmegy ezeknek a svéd legényeknek, és csak álmélkodnak majd, hogy micsoda szűrőpáros állja az útjukat.

A támadószekciónk zseniális lesz, retteghetnek hátul Mellbergék. A drukkerek zöme az U20-as vb óta Komant a kezdőbe követeli - egyszer már a németek ellen az összejött -, most itt a második alkalom. Gera kapitány visszajövetele nagyot dobhat a szekéren (vagyis ezt várjuk mindannyian, mert a klubjában és a válogatottban nyújtott teljesítménye egy kicsit eddig elütött egymástól, de míg élünk remélünk), Dzsudzsák pedig az egyik legjobb formában lévő magyar játékos manapság, neki mindenképpen helyet kell szorítani a kezdőben. Rudolf mozgékonysága, gyorsasága, cselezőkészsége Mellbergékkel szemben még sokat érhet. Csak azt a kevés helyzetet értékesíteni kellene.

Szóval papíron összeállt a svédverő válogatott, most már csak a zöld gyepen kellene ezt bizonygatni.  

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:

Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek – Koman, Gera, Dzsudzsák – Rudolf

 

Az illendőség kedvéért azért említsük meg a Svéd labdarúgó-válogatott nagy valószínűséggel vesztes csapatának kezdő tizenegyét is:

Svédország: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – A. Svensson, Wernbloom – Elmander, Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic

Címkék: válogatott