Magyar szempontból sovány termés volt a keddi nap a Championshipben

Hétközi fordulót rendeztek az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, ahol a magyarokat foglalkoztató klubok igencsak szerényen teljesítettek.

A listavezető, nyolc forduló után még veretlen QPR hazai pályán fogadta a középmezőnyben tanyázó Millwallt. A tabellára tekintve a QPR volt a mérkőzés esélyese, de ismerve a Championship csapatainak erejét, ahol bárki bárkit képes elverni még idegenben is, egyik meccs sem tekinthető lefutottnak. A Buzsáky Ákossal a kezdőben felálló hazai csapat bár megtartotta veretlenségét, de hazai 100%-os mérlege már a múlté, ugyanis a két csapat gólnélküli döntetlent játszott egymással. A magyar középpályás nem játszotta végig a bajnokit, a 85. percben Leigertwood váltotta. A QPR még mindig a tabella tetején csücsül, előnye is megmaradt, hiszen az őket üldöző, a dobogó második fokán álló Cardiff is csak hasonló eredményre volt képes.

A walesiek Gyepes Gábor nélkül - végig a kispadon csücsült - játszottak hazai közönségük előtt ugyancsak 0-0-t a Davidssal felálló Crystal Palace ellen.

A harmadik magyaros csapat az Ipswich Town még pontot sem tudott szerezni ebben a fordulóban, pedig a Readingben tett kirándulásuk majdnem pontszerzéssel zárult, de a 86. percben Robson-Kanu helyére beálló Church ezt máshogy gondolta, és beállását követően két perc múlva bevitte a hazaiak győzelmét jelentő találatot. Az Ipswich Townját Fülöp Márton védte, a támadószekció sajnos Priskin Tamás nélkül szállt harcba a readingi védelemmel.

Queens Park Rangers - Millwall 0-0
Reading - Ipswich Town 1-0
Cardiff City - Crystal Palace 0-0

Továbi eredmények:
Coventry City - Doncaster Rovers 2-1
Derby County - Middlesbrough 3-1
Leeds United - Preston North End 4-6
Norwich City - Leicester City 4-3
Nottingham Forrest - Sheffield United 1-1
Portsmouth - Bristol City 3-1
Scunthorpe United - Barnsley 0-0
Watford - Swansea City 2-3
Burnley - Hull C. 4-0

A Championship élmezőnye kilenc forduló után:
1. QPR 23 pont
2. Cardiff City 17 pont
3. Norwich City 16 pont
..
7. Ipswich Town 15 pont