A Loki Genovában, Juhászék Splitben szenvedtek egygólos vereséget

A magyar bajnok Debrecen Genovában vendégszerepelt és kapott ki 1-0-ra a Komant is a kezdőben tudó Sampdoriától, Juhászék egy 96. percben kapott góllal kaptak ki Splitben, Dzsudzsák Balázsék viszont a Lokit kiütő Metaliszt otthonából hozták el a három pontot.

A magyar bajnoknak az elmúlt négy meccse enyhén szólva sem úgy sikerült, ahogy azt a szimpatizánsok várták. A Loki játékosai azonban fogadkoztak, hogy a Sampdoria otthonában megkísérlik a lehetetlent, és egy szép eredményt elérve feledtetik az elmúlt időszak rossz szereplését. Nem mellesleg a pontszerzés egy lépést jelentett volna előre a felfelé vezető úton. A sérülések (Komlósi, Máté, Bernáth) miatt a felállás is kicsit eltért a megszokottól, ezúttal ugyanis a 4-2-3-1-et választotta a szakmai stáb.

A meccs előtt másfél órával a Luigi Ferraris Stadionjának kivetítőjén a Sampdoria korábbi sikeres meccseinek a góljait vetítették le, ezzel is fokozva a hazai szurkolók hangulatát. Nem jöttek ki egyébként sokan, félház sem volt. Debrecenből mintegy ötvenen érkeztek.

A hazai szurkolók kezdetben igencsak bosszankodnak, ugyanis az első negyedórában sok labdát szerzett a Loki, mentek, hajtottak a hajdúsági legények. Csak valahogy mindig az történik, hogy ilyenkor a DVSC kap váratlanul egy gólt, vagy kiállítanak valakit debreceni részről. Ezúttal az előbbi verzió következett be. A 18. percben Laczkó Zsolt folytatott Pazzinivel nagy harcot a labdáért, mindketten földre kerültek, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit maga a sértett értékesített. Kiegyenlített játék, nagy iram jellemezte a találkozót, de kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt.

A szünetben Herczeg András cserélt, Szakály Péter helyett Kulcsár Tamás folytatta. Az olaszok a második félidőben többet támadtak, és veszélyesebben is játszottak, ám voltak olyan időszakok, amikor a Loki előtt adódtak nagy lehetőségek. Például Kiss Zoltán távoli bombája alig ment a kapu mellé, Czvitkovics Péter lövésénél pedig a kapus védett nagyot, de Simac is betalálhatott volna. Nagyon jól játszott a Debrecen, ezért is fájó, hogy nem jött össze a pontszerzés, mert megérdemelték volna a fiúk. Ehelyett egy vitatható tizenegyessel kikapott a magyar bajnok.

A vendégeknél Koman Vladimir kezdőként 80 percet töltött a pályán.

US Sampdoria – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Sampdoria:
Curci – Cacciatore (Zauri, 73.), Volta, Lucchini, Accardi – Koman (Marilungo, 80.), Palombo, Dessena, Mannini (Guberti, 58.) – Pazzini, Cassano
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Varga J. – Szakály (Kulcsár, 46.), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 87.) - Coulibaly
Gólszerző: Pazzini (18., 11-esből)

Forrás: dvsc.hu

 

Az Anderlecht az Európa-liga csoportkörének második fordulójában a Hajduk Split vendége volt, és már-már úgy nézett ki, hogy a lilák ponttal távoznak a horvát csapat otthonából, de a 96. percben jött Vukusic, és egy kontra végén, az Anderlecht védők, köztük Juhász Roland rossz helyezkedésének köszönhetően megszerezte a hazaiak győzelmét jelentő találatot. Juhász Roland a brüsszeliek középső védője végigjátszotta a kupameccset.

Hajduk Split - Anderlecht 1-0 (0-0)
Hajduk:
Subasic, Maloca, Vejic, Buljat, Strinic, Ljubicic, Brkljaca (Trebotic, 77.), Tomasov (Bulku, 53.), Ibricic, Sharbini (Cop, 64.), Vukusic
Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhász, Deschacht, Kouyaté, Polak, Marecek (Legear, 66.), Biglia, Boussoufa, Suarez (Lukaku, 79.)
Gólszerző: Vukusic (96.)

 

Metaliszt - PSV 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
Dzsudzsák (27., 11-esből), Berg (30.)

Dzsudzsák gólja
 

Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás nem kapott szerepet csapata Európa-liga meccsén.
Zenit - AEK 4-2
Dortmund - Sevilla 0-1