Légiósaink a TV-ben - 39. hétvége

Újra itt a hétvége, a hétközi európai kupameccsek után most ismét a bajnokságoké a főszerep. A Focilégió összegyűjtötte azokat a meccseket, amelyeket élőben adnak majd a hazai sportcsatornák és ezeken a meccseken akár magyar labdarúgó is játéklehetőséget kaphat. A hétvégi kínálat igencsak szűkösre sikerült, talán egy olyan akad a négy meccs közül, ahol biztosra ígérhető magyar játékos pályára lépése, ez pedig a vasárnap délutáni holland bajnoki PSV - Venlo mérkőzés lesz. A többi bajnokin max. csak a kispadra szorulhat magyar játékos.

A mérkőzés pikantériája, hogy mindkét oldalon szerepel, mi több alapembere csapatának, egy Balázs névre hallgató magyar válogatott labdarúgó. A PSV színeiben, ki ne tudná már, Dzsudzsák Balázs készül arra, hogy újra eredményes legyen, ehhez a Venlo kapuját kell bevennie, míg a vendégek középpályáján a nyáron a Genktől érkező szűrő, Tóth Balázs fog játszani.
Dzsudzsák Balázs az elmúlt hét forduló alatt csak 12 percet hiányzott a pályáról, ám a gólokkal még adós a bajnokságban. Hét forduló alatt eddig mindössze egyszer talált a kapuba, még a második fordulóban értékesített egy büntetőt a Grafschaap elleni 6-0-ás győzelem alkalmával. A kanadai táblázaton ellenben már négy pontja van, hiszen három alkalommal csapattársait hozta ziccerbe.
Tóth Balázs a Venlo játékosa még egyetlen percet sem hiányzott új csapatából, mind a hét alkalommal végigjátszotta a mérkőzéseket. Gólt még nem rúgott, de hát neki nem is ez a feladata, viszont a kanadai táblázatra már feliratkozott egy gólpasszal. Az Utrecht elleni 3-2-re végződő vesztes meccsen adott gólpasszt a gyönyörű kapásgólt szerző Boymansnak.

Tóth gólpassza 00:21-nél
 

Nézzük sorba a hétvégi kínálatot:
2010.10.02. Szombat
13:00 Hearts (Balogh János) - Rangers
Skót Premier League, 7. forduló

2010.10.03. Vasárnap
16:30 PSV (Dzsudzsák Balázs) - Venlo (Tóth Balázs)
Holland bajnokság, 8. forduló


16:40 Manchester City - Newcastle (Kádár Tamás)
Premier League, 7. forduló

17:30 Borussia Dortmund (Hajnal Tamás) - Bayern München
Bundesliga, 7. forduló