Légiósaink a TV-ben - 41. hét

A kéthetes bajnoki szünetet követően a labdarúgás iránt érdeklődő drukkerek a televízión keresztül ismét betekintést nyerhetnek az európai topligák pontvadászataiba. Focilégió – szokásához híven – a hazai sportcsatornák kínálatát böngészve egy csokorba gyűjtötte azokat a hétvégi mérkőzéseket, amelyeken – remélhetőleg – honfitársaink is pályára lépnek.

Péntek este a Hajnal Tamást foglalkoztató Borussia Dortmund nyitja a kilenc találkozót tartalmazó listát. A Bundesliga második helyén álló BVB Kölnbe látogat, ám az utóbbi időben sérülésekkel bajlódó, emellett Jürgen Klopp mesternél kegyvesztett magyar középpályás pályára lépésére vajmi kevés esély van.

Szombaton négy mérkőzés – egy-egy holland, skót, olasz és német bajnoki – szerepel a programban. Hollandiában a Horváth Gábort és Fehér Csabát foglalkoztató NAC Breda Amszterdamban próbál maradandót alkotni a tabella élőn álló Ajax vendégeként. A magyar védőpáros aligha fog unatkozni, ugyanis a Luis Suárez vezette támadósor ellen kell maradandót alkotnia.

A német bajnokság sem maradhat ki a csatornák kínálatából, s talán már természetesnek is vehetjük, hogy valamelyik adó műsorára tűzi a Szalai Ádámmal szárnyaló Mainzot. A bombaformában lévő támadó és csapata a Hamburgot látja vendégül a Bundesliga 8. fordulójában, s ha a fiatal magyar csatár folytatja klubjában és a válogatottban is mutatott remek formáját, aligha lesz meglepő, ha a játéknapot követően továbbra is a Mainz vezeti majd a tabellát.

Valószínű, hogy ezúttal sem Balog János nevével fog kezdődni a skót Hearts együttesének összeállítása az Aberdeen elleni összecsapáson. A magyar kapusnak az utóbbi időben csak a kispadon jut hely, Rudolf Gergelynek azonban többnyire még ott sem. A Genoa támadója San Marino elleni Eb-selejtezőn szerzett két gólja is kevés lehet, hogy csapatba kerüljön a gyenge rajtot vevő Roma ellen.

Vasárnap ugyancsak négy magyar érdekeltségű meccs kerül képernyőre. Kora délután a San Marino ellen a nemzeti együttes színeiben első tétmérkőzésen szerzett gólját ünneplő, majd a finnek elleni ugyancsak Eb-selejtező utolsó másodperceiben a hosszú alsóba bombagólt akasztó Dzsudzsák Balázsnak és a PSV-nek papíron nem lesz nehéz dolga, ugyanis az utolsó pozíciót elfoglaló Willem II vendégei lesznek az eindhoveniek. De mint tudjuk, mindig a kötelező a legnehezebb.

A spanyol élvonalban történt bemutatkozását követően nem sokat váratott magára, hogy a felnőtt válogatott mezét is magára húzhassa Pintér Ádám, aki Finnországban esett át a „tűzkeresztségen”. Kedden tehát láthattuk őt a televízióban, bízzunk benne, hogy edzője bizalmat szavaz neki a Bilbao elleni összecsapáson is. Ki tudja, talán az ő játékának is köszönhetően indul meg felfelé a tabellán jelenleg utolsó előtti Zaragoza.

Este hat órától egyszerre két honfitársunknak is drukkolhatunk a karosszékben ülve, igaz a Köteles László, Tőzsér Dániel duó előbbi tagja többnyire csak kispadozik a Genk együttesében, míg a középpályás továbbra is meghatározó játékosa csapatának. A listavezető és eddig veretlen Genkre ezúttal rangadó vár vasárnap, ugyanis az ugyancsak jó formában lévő, s jelenleg harmadik helyen tanyázó Standard Liége lesz a vendég.

A hétvége magyar szempontból záró mérkőzésére Genovában kerül sor, igaz csupán felvételről lehetünk szemtanúi a remélhetőleg Koman Vladimirrel felálló Sampdoria Fiorentina elleni hazai produkciójának. Egyik csapat sem lehet túl büszke az elmúlt hat fordulóban mutatott teljesítményére, ugyanis a hazaiak csupán a 14., míg a firenzeiek a 17. pozícióból várhatják a vasárnapi összecsapást. Bízzunk benne, hogy a San Marino ellen betaláló, majd Finnországban remek teljesítményt nyújtó, nem mellesleg gólpasszt adó fiatal magyar középpályás klubcsapatában is bizonyítani tud.

Nézzük sorba a hétvégi kínálatot:

  2010. október 15. Péntek
20:30 1. FC Köln – Borussia Dortmund (Hajnal Tamás)
Bundesliga, 8. forduló
 2010. október 16. Szombat
15:30 Mainz (Szalai Ádám, Lőw Zsolt) – HSV Hamburg
Bundesliga, 8. forduló
16:00 Aberdeen – Hearts (Balog János)
Skót Premier League, 8. forduló
19:45 Ajax – NAC Breda (Fehér Csaba, Horváth Gábor)
Holland bajnokság, 9. forduló, felvételről
20:30 AS Roma – Genoa (Rudolf Gergely)
Serie A, 7. forduló
 2010. október 17. Vasárnap
14:30 Willem II – PSV (Dzsudzsák Balázs)
Holland bajnokság, 9. forduló
18:00 Genk (Tőzsér Dániel, Köteles László) – Standard Liége
Belga bajnokság, 11. forduló
19:00 Athletic Bilbao – Real Zaragoza (Pintér Ádám)
Spanyol bajnokság, 7. forduló
23:00 Sampdoria (Koman Vladimir) - Fiorentina
Serie A, 7. forduló, felvételről

 

 

 

Címkék: tv műsor